Tehničku školu Kutina ove školske godine završilo 65 učenika

U narednoj školskoj godini broj upisnih mjesta povećat će se na 112 učenika te uvesti novi smjer obrazovanja - CNC operater
DSC_0007

U prostorijama Tehničke škole Kutina danas je održan svečani ispraćaj maturanata.

Tehničku školu Kutina ove je godine završilo 65 učenika u smjerovima industrijski mehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater, strojarski računalni tehničar, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i tehničar za računalstvo.

Budući da je interes učenika za pohađanje Tehničke škole Kutina velik, u narednoj školskoj godini broj upisnih mjesta povećat će se na 112 učenika.

Sisačko-moslavačka županija

Ispraćaju je, među ostalim gostima, nazočio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić koji je ovom prilikom obišao i novouređenu radionicu u kojoj je smješten CNC stroj za koji je sredstva Tehničkoj školi Kutina osigurala Sisačko-moslavačka županija.

CNC stroj ukupne vrijednosti 248.125 kuna nabavljen je iz SAD-a, a radi se o izrazito kvalitetnom stroju koji služi kao sredstvo u nastavi za nastavni predmet CNC operater. S obzirom na potražnju CNC operatera na tržištu rada, Tehnička škola Kutina naredne školske godine namjerava ga uvesti i kao novi smjer obrazovanja za što je već od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražila odobrenje.

Sisačko-moslavačka županija

Usporedno s nabavkom stroja, Sisačko-moslavačka županija je Tehničkoj školi Kutina odobrila i dodatna sredstva za kompletno uređenje prostorije za novonabavljeni stroj, kao i sredstva za nabavku dodatne opreme koja je potrebna za rad stroja (kompresor, dodatni setovi alata za stroj i drugo).

Nabava CNC stroja i uređenje radionice samo je nastavak ulaganja u Tehničku školu Kutina. Prije toga Sisačko-moslavačka županija financirala je rekonstrukciju kotlovnice sa zamjenom kotlova za grijanje čija je ukupna vrijednost radova bila 592.587,50 kuna te obnovu igrališta u sklopu kojega je izvršena rekonstrukcija atletske staze, rukometnog igrališta, dva košarkaška igrališta i izrada zaštitne ograde s gromobranskom instalacijom u vrijednosti od 1.292.403,56 kuna.

Događanja
Grad
Hrvatska
Intervju
Kutina
Sisačko-moslavačka županija