Završio sisački tjedan “Večere za 5 na selu”: Dalibor pripremio pravu tradicionalnu večeru, no Ivan ipak odnio pobjedu

Unatoč raskošnoj domaćoj večeri za koju je dobio 35 bodova, Dalibor nije uspio bodovno nadmašiti svog kuma
ea5d5f18de88d318df8d4331eb9f0405Večera za 5 na selu/RTL

U petak navečer u showu “Večera za 5 na selu” finalnu večeru pripremao je Dalibor Didulica iz Gušća te unatoč raskošnoj domaćoj večeri nije uspio bodovno nadmašiti svog kuma, piše RTL.

Posljednji ovotjedni domaćin Dalibor jako se potrudio kako bi svojim gostima pružio domaći ugođaj i starinske okuse te je već na dočeku oduševio ekipu svojim izgledom. – Jako je lijepo što je Dalibor bio u narodnoj nošnji, kazala je Slavica s kojom su se svi složili. Nakon aperitiva domaćin je pozvao goste u svoju konobu, gdje je poslužio večeru, a za predjelo je poslužio domaće žgance, sir i vrhnje te kobasice koje on pravi.

Večera za 5 na selu/RTL

– Predjelo od moga kuma je bilo fenomenalno, napokon sam dočekao pravo predjelo, kazao je Ivan, a Miro je pohvalio: – To su sve sastojci koje ja volim i obožavam, svaka čast. Nakon dugo godina sam pojeo žgance koji su napravljeni, a ne kupljeni, fantastično!

Nakon ukusnog predjela stiglo je jare na ražnju za glavno jelo, a onda su svi navalili na priloge i salatu jer nisu obožavatelji tog mesa. – Ja sam kumu ranije rekao da ja jaretinu jednostavno ne mogu pojesti, priznao je Ivan dok je Miro komentirao: – Svaki put kad vidim jare vidim Janka i Miciku, svoje ljubimce… Iako jaretina nije bila po ukusu gosti, prilozi su svima prijali. – Restani krumpir je bio pravi posavski restani i bio je vrh vrhova!, izjavio je Miro.

Za desert je Dalibor poslužio domaću pitu od sira po receptu svoje bake koji je većini prijao, osim Sandri i Ivanu koji nisu obožavatelji sira u desertu. Na kraju ovotjednog druženja Dalibor je večeru završio uz tamburaše, ples i pjesmu pa je ekipa u veselom tonu krenula na ocjenjivanje.

Večera za 5 na selu/RTL

Sandra mu je dala ocjenu 10 jer se domaćin jako potrudio da gostima ništa ne nedostaje na večeri, a Miro mu je dao ocjenu 9 jer mu nije odgovaralo glavno jelo, kao ni Slavici i Ivanu koji su zbog jareta na ražnju Daliboru dali ocjenu 8. Tako je domaćin skupio 35 bodova, što nije bilo dovoljno da nadmaši kuma Ivana koji je s 38 bodova postao pobjednikom sisačkog tjedna “Večere za 5 na selu”.

– Još uvijek ne vjerujem da sam pobijedio, jako sam iznenađen. Nagradu ću potrošiti na ovotjedne prijatelje, sastat ćemo se jednog dana u restoranu i sve ćemo pojesti i popiti!, zaključio je Ivan.

Grad
Hrvatska
Show
Sisačko-moslavačka županija
Sisak