Više o gljivama i ljekovitom bilju doznajte na četvrtom izdanju FungiFesta

Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje, Centrom za istraživanje gljiva “Russula” Novska i Gljivarskim društvom “Ivan Focht” iz Kutine, u subotu organizira IV FungiFest – Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje.

Manifestacija se održava s ciljem popularizacije gljivarstva širem sloju stanovništva te je prošle godine privukla oko 700 posjetitelja iz cijele Hrvatske, a u ovogodišnjem će izdanju ponuditi izložbu gljiva, stručna predavanja, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu gulaša od gljiva, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara i gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti večernji glazbeni nastupi. Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, kao i vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor “Krapec”.

Također, u stručnom djelu programa zainteresirani će moći saznati  više o vrstama gljiva i drugog živog svijeta za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje te će se moći uživati u pogledu na izložbene primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijelu Slavonije, i ovog puta označene karticom s hrvatskim i novim znanstvenim nazivom, kao i oznakom jestivosti.

Četvrti FungiFest održava se na prostoru Prijamnog centra Repušnica, dok više o ovogodišnjem izdanju možete pročitati na poveznici.