VIDEO: U Sisku održano prvo izdanje glazbenog spektakla “Siscia karneval 2020.”

U Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku održan je veliki glazbeni spektakl pod nazivom “Siscia karneval 2020”. U vrlo originalno postavljenom programu nastupile su kostimirane zvijezde domaće estrade: Ivana Banfić, Jole, Nina Kraljić, Marko Kutlić, Mia Dimšić, Lidija Bačić, Nano Belan, Alka Vuica i Davorin Bogović, a koje su, uz samostalni nastup, također pjevale i duete s mladim nadama hrvatske glazbe, većim dijelom s područja Sisačko-moslavačke županije.

Događanje je otvorio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, a kako je i sam rekao, dobro popunjena dvorana i raspoložena publika jamstvo su da će ovaj glazbeni spektakl doživjeti još izdanja i postati tradicionalan.

– Ovo nije klasični karneval, nego jedan glazbeni spektakl gdje je nastupilo desetak poznatih estradnih pjevača, ali i glazbenih nada iz Županije i okolice. U ovo vrijeme fašnika želimo unijeti jedan događaj koji bi trebao prerasti u pravi karneval. Naravno da to nije Fašnik u Samoboru ili Karneval u Rijeci, ali smatram da će se kroz godinu, dvije uz ovaj glazbeni spektakl vezati i neki drugi običaji kao maskirane povorke i sve što je vezano za pokladno vrijeme, poručio je župan.