Tradicionalni jahački maraton i ove godine povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Pod krilaticom “Tradicija prošlosti – potreba budućnosti”, jahači Udruge arapskih konja Moslavine iz Volodera projahat će svoj tradicionalni konjički maraton povodom nadolazećeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, ujedno Dana hrvatskih branitelja – 5. kolovoza.

U spomen na žrtve Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Grada Popovače, šest će se konjanika uputiti na šestodnevnu misiju Sisačko-moslavačkom i Zagrebačkom županiju. Središnje mjesto okupljanja 23. izdanja poznatog maratona je zagrebački Trg bana Josipa Jelačića 8. kolovoza, a jašući uz Medvedgrad i druge znamenitosti kraja, jahači će se pokloniti kod spomenika Stjepana Radića, koji je upravo toga dana davne 1928. godine preminuo od ozljeda zadobivenih u atentatu u beogradskom parlamentu.

Nositelji ovog hvalevrijednog projekta su Udruga arapskih konja Moslavine Voloder, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Kutina i Ogranak Matice hrvatske u Kutini, dok su konjanici u dosadašnjih 159 dana projahali Hrvatskom i inozemstvom gotovo 12 tisuća kilometara.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija
Zanimljivosti