Propusnicu mogu dobiti i oni za obavljanje poljoprivrednih radova

Nacionalni stožer dao je uputu stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice

Osim što je Nacionalni stožer civilne zaštite jučer donio odluku prema kojoj sve prodavaonice s poljoprivrednim asortimanom i rezervnim dijelovima za mehanizaciju mogu raditi, Stožer je dao uputu stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

Naime, nakon učestalih pitanja koja su se odnosila na napuštanje mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga, Nacionalni je stožer donio odluku da svima onima koji im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

Aktualno
Hrvatska