Za rad se otvaraju prodavaonice s poljoprivrednim asortimanom i rezervnim dijelovima za mehanizaciju

Ministar Božinović rekao je da je Nacionalni stožer poslao lokalnim stožerima uputu o primjeni mjera ograničavanja u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova i prodaje sjemena, presadnica i sadnica te dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je tijekom konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite kako je potonji poslao lokalnim stožerima uputu o primjeni mjera ograničavanja u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova i prodaje sjemena, presadnica i sadnica te dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju.

– Vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni materijal i prodavaonice rezervnih dijelova mogu raditi uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i uz sve mjere zaštite kazao je Božinović te dodao kako je u Studentskom domu Cvjetno naselje zbog potresa zbrinuto je 450 osoba.

– U ovoj nevolji nitko ne ostaje sam, tako ni Zagreb. Vatrogasci iz deset gradova došli su pomoći zagrebačkim vatrogascima i ostat će tu sve do 7. travnja kako bi raščistili sva opasna mjesta. Hvala im, zaključio je.