Promovirana druga generacija polaznika edukacije za razvoj video igara

U Velikoj vijećnici Grada Novske održana je svečana podjela diploma polaznicima edukacije za razvoj video igara iz projekta “Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije”. Edukacija, koja je trajala šest mjeseci, naime, od travnja do listopada tekuće godine, nastala je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Do sada je gaming edukaciju završilo 39 polaznika, a njih 18 je otvorilo vlastitu tvrtku u Poduzetničkom inkubatoru PISMO. Novi krug edukacija na koju se prijavilo 40 sudionika s područja cijele Hrvatske započinje 11. studenoga.

– Druga generacija koja je završila edukaciju iz projekta naše gaming industrije je doprinos svemu što smo u zadnje tri godine pokrenuli. Ta ideja je danas postala stvarnost, priča se dobro razvija i nadmašuje naša očekivanja, komentirao je župan Ivo Žinić.

Polaznicima je na dovršenoj edukaciji, ali i na uspjesima njihovih prethodnika, čestitala i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić:

– Vezano uz gamere i brzorastuću, ali isto tako jako profitabilnu industriju, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo osigurali su gotovo 2 milijuna kuna u protekle dvije godine i u to je uključeno 60-ak do 70-ak osoba. Posebno ohrabrujuće je što ste u 72 posto slučajeva mlađi od 29 godina i većina vas samostalno pokreće svoj posao nakon završenih edukacija. Na tome vam čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem poslu.

Nakon svečanosti, okupljeni su u društvu domaćina obišli zgradu poduzetničkog inkubatora PISMO, kao i još neka gradilišta u Novskoj.