Projekt “Pogled u plavo” posjetio Popovaču i oduševio najmlađe

U Popovači je proteklog vikenda gostovao projekt “Pogled u plavo”. Naime, “Pogled u plavo” provodi se od 2010. godine te je jedini hrvatski promotivni ronilački projekt koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Njime se nastoji promovirati ljepote hrvatskog podmorja te Hrvatsku kao atraktivnu ronilačku destinaciju, a kroz projekt nastoji se educirati djecu i mlade o sigurnosti na moru i pod morem, kao i o novitetima ronilačke opreme te o prednostima bavljenja ovim sportom. U sklopu projekta, također se organiziraju ekološke akcije čišćenja podmorja i priobalja, a gostovao je u brojnim gradovima diljem Lijepe naše.

Popovački mališani imali su tako priliku besplatno zaroniti u montažni bazen pod punom ronilačkom opremom, naravno u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te su se pridružili 16.5 tisuća ljudi koji su do sada sudjelovali u “Pogledu u plavo”.

Organizatore i sudionike posjetio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovako kvalitetan projekt odvija i u dva grada županije – uz Popovaču, “Pogled u plavo” zaronit će i u Sisku.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija
Zanimljivosti