Projekt “O kruhu je riječ…” dobio povelju za uspješno provedenu akciju za djecu u 2019. godini

U vijećnici zagrebačke Gradske skupštine održano je godišnje Savjetovanje koordinatora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”. Tradicionalno, događanju su se odazvali i kutinski predstavnici, među njima voditeljica Koordinacijskog odbora Kutina – grad djece Renata Vlahek, voditeljica i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Irena Rukavina i Gabrijel Grediček, kao i njegova zamjenica Edita Jurušić.

Savjetovanje je održano u znaku obilježavanja 20 godina akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” i 30 godina Konvencije o pravima djeteta. Tom je prigodom prikazan film “20 nam je godina tek”, dok su djeca iz Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća Opatija predstavila rezultate istraživanja “Europa kakvu djeca žele”, kao i detalje osnivanja Nacionalne mreže Dječjih foruma pri Eurochild organizaciji. Također, za projekt “O kruhu je riječ…”, koju je ovdašnji Koordinacijski odbor predložio za svoju ovogodišnju Naj-akciju, Kutinčanima je uručena povelja za uspješno provedenu akciju za djecu u 2019. godini.

Ove su godine status Prijatelj djece dobili gradovi Drniš, Sveta Nedelja, Slatina i Općina Vižinada čime je akcija postala bogatija za četiri lokalne sredine te ih sada broji sveukupno 75 na području Republike Hrvatske.