Popovački genijalac Dorijan Lendvaj postao najmlađi hrvatski informatički reprezentativac

Na kvalifikacijama za odabir hrvatske informatičke reprezentacije član Robotičko informatičkog kluba Popovača Dorijan Lendvaj plasirao se u reprezentaciju i tako postao najmlađi hrvatski informatički reprezentativac ikad.

Izborne pripreme proteklog je vikenda organizirao Hrvatski savez informatičara, a tijekom subote i nedjelje sedam kandidata, pozvanih temeljem ostvarenih rezultata s Hrvatske informatičke olimpijade, rješavali su po tri originalna problemska zadatka pomoću programskih jezika Python i C/C++ na računalima s Linux operacijskim sustavom. Zadatci su se rješavali sveukupno 10 sati te naposljetku iznjedrili informatičku reprezentaciju u sastavu Krešimir Nežmah, Pavel Kliska, Patrik Pavić i mladi popovački genijalac Dorijan Lendvaj. Iako je Dorijan tek učenik prvog razreda XV. Gimnazije, u konačnici je bio bolji od državnih prvaka za druge, treće i četvrte razrede srednje škole.

Reprezentacija će krajem srpnja nastupiti na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Slovačkoj te u kolovozu na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Azerbajdžanu.

Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija
Zanimljivosti