Pokrenut YouTube kanal HRT-ovih ansambala

Pjesmom Dobro jutro koju su premijerno predstavili na Drugom programu Hrvatskoga radija, sa spotom u emisiji Dobro jutro Hrvatska, ansambli Hrvatske radiotelevizije pozdravljaju i svoj YouTube kanal

Pjesmom Dobro jutro koju su premijerno predstavili na Drugom programu Hrvatskoga radija, sa spotom u emisiji Dobro jutro Hrvatska, ansambli Hrvatske radiotelevizije pozdravljaju i svoj YouTube kanal.

Glazbenici Zbora, Simfonijskog orkestra i Jazz orkestra HRT-a u suradnji sa šefom dirigentom Simfonijskog orkestra, maestrom Enricom Dindom, i šefom dirigentom Zbora HRT-a, ujedno autorom pjesme Dobro jutro, Tomislavom Fačinijem, svaki iz svojega doma doprinijeli su ostvarenju pjesme i spota, u čemu im se kao gost pridružio Tony Cetinski. Spot su realizirali glazbeni producent Krešimir Seletković, majstor tona Božidar Pandurić, montažer Hrvoje Mršić i redatelj Tomislav Mršić, a korišteni su i kadrovi prirode koje je snimila Vesna Batistić Fačini te kadrovi Zagreba autora Marka Pletikose. Projekt je to koji nudi utjehu, potporu i ohrabrenje u ovim vremenima kušnje te ukazuje na potrebu pozitivnog gledanja na budućnost, a njezinim dijelom svakako je YouTube kanal ORKESTRI/ZBOR.

Upravo je spot za pjesmu Dobro jutro prva objava na novopokrenutom kanalu na kojemu će se svaku večer u 20 sati, objavljivati po jednu snimku izvedbi jednog od ansambala: Zbora, Simfonijskog, Jazz i Tamburaškog orkestra. Riječ je o recentnim snimkama zabilježenima na njihovim redovitim koncertnim ciklusima u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Studiju Bajsić i u Muzeju suvremene umjetnosti.

– Niz započinjemo ciklusom posvećenim Ludwigu van Beethovenu koji je kao slavljenik 250. obljetnice rođenja ove godine nažalost ostao zakinut za dostojno obilježavanje svojega golemog naslijeđa, a time i mi za prigodne izvedbe njegovih remek djela uživo. Zahvaljujući snimkama Simfonijskog orkestra HRT-a i našem YouTube kanalu, tijekom tjedna koji je pred nama, očekuju nas izvedbe Devete, Pete, Sedme i Treće simfonije pod ravnanjem maestra Enrica Dinda. Iako su nam doživljaji u koncertnim dvoranama trenutačno uskraćeni, ovim putem nadamo se premostiti vrijeme do ponovnog susreta u njima, te vas podsjetiti na ozračje naših koncerata, na užitak muziciranja i sinergiju glazbenika i slušatelja, poručuju iz ansambla HRT-a.