NATJECATELJI ODLUČILI: Marija Barukčić pobjednica je ovotjednog izdanja “Večere za 5 na selu”

Ovotjedna kulinarska avantura u “Večeri za 5 na selu” završila je u Sisku, gdje se i doznalo tko je odnio titulu najbolje domaćice i kuharice, kao i poklon-bon Prima namještaja od 5 000 kuna, piše RTL.

U petak navečer kuhala je Katarina Čubela, koja je za svoje goste pripremila sljedeća jela: predjelo naziva Tradicija “Čubela”, glavno jelo Sisačke rolice i desert Šumski zagrljaj.

– Obećavajuće, rekla je Sonja, Mariji Pušić svidjela su se imena jela, a Petar je zaključio:

– Mislim da ćemo se fino najesti.

Katarina je pred kućom dočekala goste, koji su komentirali koliko je bila lijepa.

– Imam osjećaj da sam cijelo vrijeme buljila u nju, baš je bila prekrasna, rekla je Marija Pušić.

– Stalno je govorila kako jedva čeka svoju večeru i da nas ugosti i shvatila sam da to stvarno iskreno misli, pa sam naposljetku i ja jedva čekala da vidim kako će to sve izgledati, rekla je Sonja, a potom su svi nazdravili za dobru zabavu, još bolju hranu i nove pobjede.

Na prekrasno uređen stol ubrzo je stiglo predjelo i gosti su bili podijeljenog mišljenja.

– Baš lijepo izgleda, rekao je Petar, a Marija Pušić dodala “Mrak”.

No Marija Barukčić nije bila pretjerano oduševljena:

– Sve mi je bilo lijepo dekorirano, kao u restoranu, ali ništa mi ne izgleda domaće, a pri kraju predjela nastala je prava drama zbog dlake u jelu Marije Pušić.

– Naletjela sam na dlaku i to stvarno nisam očekivala od Katarine. Jela sam, ali u jednom trenutku više nisam mogla, baš sam gadljiva na dlaku – i kad svoju nađem u jelu, isto ne mogu jesti.

Domaćicu je to prilično uznemirilo i bilo joj je žao, a Marija Barukčić odlučila je podijeliti s ostalim natjecateljima kako joj se Katarina požalila u kuhinji.

– Jako joj je neugodno, rekla je Marija Barukčić, a Marija Pušić je rekla kako zna da je dlaka s kista.

– Znala je da ćeš shvatiti da nije njezina jer je ona crna, nastavila je Marija Barukčić, a Sonja je komentirala kako vjerojatno ni ona ne bi jela da je ta dlaka bila na njezinu tanjuru.

– Više bih voljela da je Katarina to sa mnom komentirala nego s Marijom, zaključila je Marija Pušić.

Uskoro su počeli jesti glavno jelo, a domaćica je naglasila kako je Petrovo jelo malo drukčije jer je doznala da ne voli senf.

– Lijepo od nje. Svaka čast i sve pohvale, komentirao je Petar, koji je ipak pojeo tanjur sa senfom jer se Katarina zabunila i tanjur namijenjen njemu – dala Mariji Pušić!

Ipak, svima je glavno jelo bilo fino iako je bilo malo jače slano i žestoko.

No desert je sve razoružao.

– Izgleda kao iz slastičarnice, odlično, bez mane, rekla je Marija Pušić, a Sonja dodala:

– Sočan, dovoljno sladak, a džem je dao tu jednu mirisnu notu.

No Marija Barukčić se ponovno naljutila na sarkastičan komentar Marije Pušić pa je domaćica razbila neugodnu atmosferu – sviračima koji su ih čekali u drugoj prostoriji! Ubrzo su svi plesali i pjevali i zaboravili razmirice.

– Pun pogodak za kraj tjedna!, rekao je Petar.

Uslijedilo je ocjenjivanje. Marija Barukčić je dala ocjenu šest jer joj se u predjelu svidjela jedino francuska salata, a glavno jelo joj je bilo preslano, Petar je dao ocjenu osam zato što je pršut u predjelu bio malo deblje narezan i glavno jelo je bilo jako slano, Marija Pušić je, očekivano, zbog dlake i čudne atmosfere dala ocjenu sedam, a Sonja joj je dala desetku jer joj je baš sve bilo super!

Na red je došlo proglašenje pobjednika, a ni to nije prošlo glatko – Marija Barukčić i Katarina imale su isti broj bodova pa su se ostali natjecatelji morali još jednom izjasniti čija im je večera bolja. Petar je odlučio, a Sonja i Marija Pušić se složile da je pobjednica tjedna Marija Barukčić.

 

FOTO: Večera za 5 na selu/rtl.hr