Najmasovnije okupljanje simpatizera Citroënovog spačeka stiže u Samobor

Uoči 23. svjetskog susreta spačeka u Samoboru, na Etno farmi Mirnovec održana je konferencija za medije na temu 100 godina marke Citroën.

Nadolazeći susret prvi je svoje vrste organiziran na području Hrvatske, a riječ je o najmasovnijem okupljanju vozača i simpatizera Citroënovog legendarnog automobila 2CV, koji se kontinuirano održava od 1975. godine. Očekuje se da će Hrvatsku u srpnju posjetiti oko 3 tisuće vozila i preko 12 tisuća sudionika iz više od 30 zemalja svijeta, dok je sam susret uvršten u 30 TOP događanja u Hrvatskoj u 2019. godini. Događanje, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, organizira Hrvatski 2CV Citroën Klub sa sjedištem u Samoboru, a koji je ujedno član međunarodne udruge Citroën klubova u svijetu ACI.

Ovom će se prilikom obilježiti i stoljeće postojanja omiljenog francuskog proizvođača metalnih ljubimaca prigodnim “Muzejom 100 godina Citroëna” gdje će posjetitelji moći razgledati originalne eksponate iz tvornice Tomos i Cimos. Također, u sklopu događanja predviđena je povorka 2CV vozila u kojoj će se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sparkirati ukupno 200 spačeka, kao i off road vožnja po Žumberku. Posjetitelje očekuje kompletan kamp s bogatom gastronomskom ponudom, glazbeni program, prodajni dio za trgovce rezervnih dijelova i suvenira, 2CV buvljak, izbor originalnog vozila, vožnje spretnosti i još mnoštvo drugih zanimljivosti.

Kao uvod u ovo zanimljivo događanje, koje se održava od 30. srpnja do 4. kolovoza, na Etno farmi Mirnovec izloženo je 12 automobila povijesnih marki, ali i aktualnih Citroënovih modela.

Aktualno
Hrvatska
Zabava
Zanimljivosti