Klasici Zagreb filma besplatno na YouTube kanalu

Na službenom YouTube kanalu Zagreb filma može se pogledati osam animiranih filmova nastalih u njihovoj produkciji, a tom se trendu priključila produkcijska i distribucijska tvrtka za animirane i eksperimentalne filmove Bonobostudio na svom Vimeo kanalu

Na službenom YouTube kanalu Zagreb filma može se pogledati osam animiranih filmova nastalih u njihovoj produkciji, među kojima su i klasici poput Oscarom nagrađenog “Surogata” Dušana Vukotića.

Osim tog proslavljenog filma iz 1961., koji je sa zlatnim holivudskim kipićem imao posebno mjesto na aktualnoj, ali zbog okolnosti trenutno i zatvorenoj, retrospektivnoj izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti, dostupni su i drugi filmovi koji su ostali upisani u povijest hrvatskog animiranog filma. Mogu se pogledati još “Ceremonija” Borivoja Dovnikovića – Borde, “Bećarac” i “Mačka” Zlatka Boureka, “Đavolja posla” Zlatka Grgića, “Iznutra i izvana” Joška Marušića, “Wiener Blut” Zlatka Boureka i Pavla Štaltera te “Tajni laboratorij Nikole Tesle” Brune Razuma.

Također, Zagreb objavio je i informaciju da je HRT-u ustupio besplatno prikazivanje animiranih filmova u trajanju od 400 minuta kako bi svima olakšali ostanak doma u ovim teškim vremenima.

Naposljetku, tom se trendu priključila produkcijska i distribucijska tvrtka za animirane i eksperimentalne filmove Bonobostudio, koja je ponudila neke od svojih naslova besplatno na svom službenom Vimeo kanalu.