Humanitarka Josipa Galić novljanskim mališanima progovorila o svom životu i radu u Africi

Povodom izvanrednog misionarskog mjeseca, humanitarka Josipa Galić, inače odgojiteljica u zagrebačkom Učeničkom domu Marije Jambrišak, posjetila je učenike Katoličke osnovne škole Novska te im održala izlaganje na temu “Ja sam ono što jesam jer smo mi ono što jesmo”. Tako je volonterka Humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” progovorila o životu i radu u Keniji i Beninu, koje je posjetila čak pet puta.

Malo je za reći kako je Galić svojim pričama te predstavljanjem afričkih glazbala i predmeta, privukla pozornost mališana koji su sa zanimanjem pratili kakav je način života u misijskim krajevima, poručivši im kako mnoga tamošnja djeca naprosto hrle u zagrljaj jer su željna ljubavi i pažnje. Nadodala je da kod afričke djece put u školu nerijetko traje i po tri do četiri sata u jednom smjeru, kao i da sudjeluju u rješavanju problema s nedostatkom vode koju donose kući hodajući ponekad i po desetak kilometara. Posebno je istaknula kako je svaki puta ostala zatečena radošću koja se mogla vidjeti na licima djece premda su živjeli u teškim uvjetima bez vode, hrane, struje i prijevoznih sredstava.

Naposljetku, poručila je učenicima da budu misionari u svojoj obitelji, razredu i gradu te da svakodnevno Bogu zahvaljuju za sva dobra koja nam je dao.