Hodočasnici iz Kutine krenuli na put prema Vukovaru

Osam sudionika, hrvatskih branitelja i građana, krenulo je iz Kutine na pješačko hodočašće dugo 204 kilometara prema Vukovaru.

Peto po redu hodočašće nastalo je u organizaciji Udruge Kutina-Vukovar u znak zahvale i sjećanja na sve branitelje i žrtve stradale u Vukovaru tijekom Domovinskog rata. Idejni mu je začetnik Vladimir Balgač Alf, a osim odavanja počasti, hodočašće ima i humanitarni karakter. Naime, putem se prikupljaju donacije za potporu radu Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Vukovarske iskrice”.

Tijekom sedam dana, kada se ujedno očekuje njihov dolazak na odredište, hodočasnici iz Kutine, Velike Ludine, Popovače, Mošćenice i Umaga proći će kroz nekoliko županije te mnoštvo gradova, općina i mjesta, dok je njihov put prije polaska blagoslovio kapelan kutinske župe pater Artur Makara.

Put od 204 kilometra simbolično je povezan s 204. vukovarskom brigadom, kao i s osam Kutinčana koji su onomad stali u obranu Vukovara, a od kojih su dvojica ondje izgubila živote, Zdravko Bezuk i Ivan Krajinović.

Hodočasnike je danas ispratio gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te preko njih poslao pozdrav i izrazio potporu građanima Vukovara i Vukovarskim iskricama.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija
Zanimljivosti