Dragana iz Siska otvorila novi tjedan “Večere za 5 na selu”

Dragana je za svoje goste pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Ivanovi peksići, glavnog jela Gazdaričina gozba i deserta Slatka Doris, a za koji je dobila 30 bodova

Večera za 5 na selu/RTL

Počeo je novi tjedan u “Večeri za 5 na selu”, kad upoznajemo kandidate iz Siska i okolice, piše RTL. Jučerašnja domaćica bila je upravna referentica na sudu Dragana, kuhala je u Gornjem Komarevu, a u goste su joj došli obrtnik Mario, ekonomistica Ana-Marija, kuharica Janja i umirovljenica Radmila.

Dragana je za svoje goste pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Ivanovi peksići, glavnog jela Gazdaričina gozba i deserta Slatka Doris. Predjelo je prošlo dobro iako nitko nije bio posebno oduševljen, baš kao ni s glavnim jelom koje se svidjelo samo Mariju, a ni desert nije dobio komplimente. Dragana je za svoja poprilično jednostavna jela naposljetku dobila 30 bodova.

Večera za 5 na selu/RTL

Janja je ušla prva u kombi, a ubrzo se skupila cijela ekipa. Mario i Ana-Marija prepoznali su je iz emisije “Ljubavi na selu”, a onda je došla i Radmila, koja je također sudjelovala u popularnoj emisiji.

Večera za 5 na selu/RTL

Domaćica je dočekala goste i ponudila ih domaćim rakijama od oraha, višnje, šljive i likerom od aronije. Nakon zdravice i aperitiva koji je svima bio odličan počeli su s predjelom – pogačicama uz srneću kobasicu i sir. „Malo mi je izgledalo neobično jer su pogačice bile sa sirom, a bio je i nasječeni sir. I bila mi je dekoracija jako siromašna“, komentirala je Janja. „Predjelo je bilo učestalo, ništa posebno“, rekla je Ana-Marija, a Mario dodao: „Ukus predjela bio je odličan, kobasica je bila ukusna, malo ljutkasta, sir je isto bio super.“

Večera za 5 na selu/RTL

Za glavno jelo domaćica je poslužila teletinu u umaku s knedlama od kruha. „U glavnom jelu previše mi se osjetilo vino, meni je to prežestoka hrana“, rekla je Radmila, a Ana-Marija dodala: „Umak mi je bio malo preslan, ali bilo je to sve dobro.“ Janji je također bilo preslano, knedlice su joj bile tvrde, ali meso joj je bilo fantastično. „Meni je glavno jelo bilo dobro, fino, ukusno. Saft mi je odgovarao, volim okus vina“, rekao je Mario.

Večera za 5 na selu/RTL

Dragana je za kraj večere poslužila kolač s aronijom. „Ja bih radije da je umjesto onog limuna stavila šlag“, rekla je Radmila. Janja je rekla kako aroniju koristi godinama, no kolač ju nije oduševio. „Bio mi je jako tvrd, nije bio sočan, rekla je. Za iznenađenje su goste zabavljali članovi folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić iz Siska pa su svi i malo zapjevali.

Večera za 5 na selu/RTL

Mario je za Draganinu večeru dao ocjenu osam – sve mu je bilo super osim kolača koji mu je bio pretvrd, Julijana je dala sedmicu zato što je je glavno jelo bilo premasno, desert presuh i beštek nije bio dobro postavljen, Ana-Marija također je dala ocjenu osam – sve joj je bilo super i fino, ali glavno jelo bilo joj je malo preslano i daje prostora ostalim kandidatima, a Radmila je dala sedmicu zato što joj je glavno jelo bilo prejako i stol nije bio dovoljno postavljen.