U petak se u Sisku otvara Holandska kuća, prvi centar industrijske baštine u Hrvatskoj

U sklopu otvorenja, posjetitelji će moći pogledati brojne izložbe i performans Philipa Cornera te poslušati Omar Sound Selection i Le Chocolat Noir/Fiume

Ovoga se petka s početkom u 18 sati svečano otvara Info-centar industrijske baštine u Sisku. Takozvana Holandska kuća, prvi je objekt takve vrste u Republici Hrvatskoj, a riječ je o projektu Grada Siska i partnera vrijednom više od 29 milijuna kuna. Njime se želi doprinijeti očuvanju hrvatske industrijske i kulturne baštine te udariti temelje razvoju kulturnog turizma kao specifičnog oblika turističke ponude.

Uz Info-centar koji pruža osnovne informacije, Holandska kuća sadrži i najsuvremenije opremljeni interpretacijski centar u kojem će se korisnici kroz inovativne i interaktivne digitalne sadržaje moći upoznati s više od trideset lokacija industrijske baštine grada Siska. Uz to, svoj će prostor ondje imati Gradska galerija Striegl i Zbirka radio-uređaja i gramofona Kraker.

U sklopu svečanog otvorenja, posjetitelji će moći razgledati izložbu Marka Tadića “The Speculative View” te onu iz Kolekcije Marinko Sudac, pogledati performans Philipa Cornera i razgledati Zbirku Kraker, dok će u glazbenom dijelu programa goste zabavljati Omar Sound Selection i Le Chocolat Noir/Fiume.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Zanimljivosti