Županijski Zavod za javno zdravstvo predstavio EU projekt Eri-Health

Radi se o projektu prekogranične suradnje s Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske i Institutom za javno zdravlje Crne Gore
projekt

U prostoru sisačkog hotela Panonija održana je završna konferencija za medije Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, na kojoj je predstavljen EU projekt Eri-Health. Projekt su predstavili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Inoslav Brkić i doktorice Sonja Pajtlar i Tajana Juzbašić.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Institut za javno zdravlje Crne Gore proveli su projekt “Javnozdravstvena spremnost za epidemije i vanredne situacije koje prelaze granice država”. Radi se o projektu prekogranične suradnje, realiziranom u okviru Prioritetne osi 1 – Poboljšanje kvaliteta usluga javnog zdravlja i socijalne zaštite u programskom području Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Cilj projekta je poboljšanje usluga dijagnostike antropozoonoza i zaraznih bolesti koje se prenose putem vektora, kao i kontrole vektora što omogućava projektnim partnerima da pravovremeno otkriju javnozdravstvene prijetnje. Ukupna vrijednost projekta je 999 329,54 €, a vrijednost projekta u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ je 354 567,18 €.

Zamjenik župana Mihael Jurić zahvalio je svim djelatnicima Zavoda, ne samo za dobro proveden projekt prekogranične suradnje, nego i za svekoliko njihovo djelovanje, posebice u uvjetima pandemije. Sredinom veljače, podsjetio je zamjenik Jurić, službenim otvaranjem označen je završetak radova na rekonstrukciji zgrade Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u vrijednosti od oko 217 000 €. Tako Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, prvi put u svojoj povijesti, ima svoju zgradu, koju će samostalno koristiti.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak