Županija započela s obnovom dotrajalog voznog parka

Javnosti je predstavljen novi električni automobil nabavljen za potrebe Sisačko-moslavačke županije. Predstavljanju su uz župana Ivu Žinića, nazočili voditelj Službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Mario Mihetec te direktor županijske Razvojne agencije SiMoRa Mario Čelan.

S obzirom na loše stanje voznog parka, Županija se prijavila na natječaj spomenutog Fonda, od kojeg je dobila subvenciju za kupnju električnog automobila u iznosu od 80 tisuća kuna. Ukupna vrijednost novog vozila je 176 tisuća kuna s maksimalnim dosegom od 449 kilometara. Kao glavni razlog nabavke električnog automobila, župan je naveo Tehničku školu u Sisku, koja posljednjih osam godina, u suradnji sa Županijom, Fondom i Ministarstvom zaštite okoliša provodi projekt SOELA. Ovim potezom vodstvo Županije želi osvijestiti građane da je budućnost u novim tehnologijama te ujedno smanjiti aktualne troškove za oko 30 tisuća kuna.

– Ovo vozilo nije namijenjeno za jednog čovjeka, nije to županovo vozilo. To će biti vozilo koje koriste djelatnici Županijske uprave za svoje potrebe, a njegov doseg je upravo onakav kakav je potreban da bi djelatnici mogli obići sve dijelove naše županije. Ovdje nećemo stati, idemo dalje s novim vozilima, poručio je na župan Žinić.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija