Druga godina zaredom

Županija dodjeljuje novčanu potporu studentima koji ostanu studirati na njezinom području

Jednokratno će se isplatiti iznos od 663,61 euro
Studenti_1

Na inicijativu župana Ivana Celjaka, Sisačko-moslavačka županija će i ove akademske godine dodijeliti jednokratne novčane pomoći redovitim studentima s područja Sisačko-moslavačke županije koji ostaju studirati na području županije.

Ovo je druga godina zaredom da Sisačko-moslavačka županija dodjeljuje ovakvu vrstu jednokratne potpore. Prošle akademske godine dodijeljena je 41 takva potpora. Ova mjera pokazala je pozitivan učinak što je vidljivo na primjeru Učiteljskog fakulteta u Petrinji gdje je došlo do porasta udjela upisanih studenata koji imaju prebivalište na području županije u ukupnom broju upisanih studenata. U akademskoj godini 2021./2022. u odnosu na prethodnu akademsku godinu bilježimo porast udjela studenata iz županije za 8%, a uspoređujući podatke akademske godine 2022./2023. u odnosu na 2021./2022., broj studenata iz Sisačko-moslavačke županije, koji su upisali Učiteljski fakultet u Petrinji, povećan je za 14%.

Pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći imaju studenti s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije koji upišu 1. godinu redovnog studija na Metalurškom fakultetu u Sisku ili Učiteljskom fakultetu u Petrinji u akademskoj godini 2023./2024. Jednokratna novčana pomoć isplatit će se u iznosu 663,61 euro svim onim studentima koji zadovoljavaju tražene uvjete.

Studenti trebaju ispisati obrazac zahtjeva objavljen na web stranici SMŽ, ispuniti i s dokazima dostaviti na adresu: Sisačko-moslavačka županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo, Ulica Ante Starčevića 29, 44000 Sisak.

Uz obrazac zahtjeva, potrebno je priložiti presliku valjane osobne iskaznice ili uvjerenje kojim se dokazuje prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije te potvrdu o upisu u 1. godinu studija na Metalurškom fakultetu u Sisku ili Učiteljskom fakultetu u Petrinji. Rok za dostavu zahtjeva, uz tražene dokaze, je 15. listopada.

Aktualno
Sisačko-moslavačka županija