Župan Žinić ugostio predstavnike Športsko-ribolovne udruge Bjelka

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije, održano je primanje predstavnika Športsko-ribolovne udruge Bjelka iz Sunje. Udruga je osnovana davne 1947. godine i otada neprekidno postiže vrhunske rezultate u sportskom ribolovu, a njezino djelovanje nije obustavljeno ni u vremenu najtežih trenutaka kada je takozvani “Mali Vukovar” bio jedna od najteže napadanih točaka u agresiji na Republiku Hrvatsku. Od svog osnutka, pa sve do danas, njezini su članovi osvojili više od 1.600 pehara te se svrstavaju među najtrofejnije sportaše Sisačko-moslavačke županije.

“Bjelka” je ove godine osvojila svoj sedmi naslov ekipnih prvaka Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak, kao ekipa pet su puta bili proglašeni pobjednicima Kupa Hrvatske, a njihov član Domagoj Ceković ovogodišnji je državni prvak u pojedinačnom natjecanju. Iza Udruge i njenih članova ogroman je broj reprezentativnih nastupa, svjetskih i europskih medalja, dok će u skorije vrijeme trojica njezinih članova predstavljati Hrvatsku na Svjetskom klupskom prvenstvu u Novom Sadu, odakle se, također namjeravaju vratiti s medaljom.

– Sedam puta biti državni prvak nije jednostavno, to su velike stvari i s te strane smatramo da je najmanje što Županija može učiniti je da vas ugostimo i javnosti predstavimo čime se bavite te kakve rezultate postižete. Želim da nastavite nizati uspjehe, iako u to ne sumnjam, znajući na koji način radite, poručio je okupljenima župan Žinić.