Župan Ivo Žinić ugostio vinare novoosnovane Udruge Bregovita Hrvatska

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec, održali su prijem predsjednika i članova Udruge Bregovita Hrvatska.

Naime, u skladu s odredbama novog Zakona o vinu, Hrvatska Gospodarska Komora potaknula je organiziranje udruge vinara i vinogradara s područja Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, a koja bi trebala prerasti u regionalnu organizaciju vinara i vinogradara regije Središnja bregovita Hrvatska. Za prvog predsjednika novoosnovane udruge izabran je moslavački vinar Marko Miklaužić, koji se ujedno u ime svih nazočnih vinara zahvalio Županu na prijemu i podršci koju im Županija pruža.

Župan je okupljene podsjetio na važnost vinogradarstva na području Županije i na niz poticaja koje vinari mogu ostvariti. Istaknuo je, također kako je u izradi projekt “Hrvatska kuća vina” koja će predstavljati svojevrstan oblik promocije vinarstva.

Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija