Zoran Milanović na inauguraciju pozvao 39 uzvanika

Na predsjedničku inauguraciju Zorana Milanovića, koja će se održati na Pantovčaku 18. veljače, s početkom u 12 sati, pozvano je 39 osoba u tri kategorije – dužnosnici po funkcijama, međi njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera

Na predsjedničku inauguraciju Zorana Milanovića, koja će se održati na Pantovčaku 18. veljače, s početkom u 12 sati, pozvano je 39 osoba u tri kategorije – dužnosnici po funkcijama, međi njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera. Rekao je to novinarima voditelj Ureda izabranog predsjednika Orsat Miljenić najavivši da će nakon službenog dijela inauguracije odmah biti održana i primopredaja dužnosti.

– Inauguracija će biti 18. veljače u 12 sati u Uredu predsjednice, trajat će sat, sat i 15 minuta. U prvom dijelu će biti samo polaganje prisege i govor izabranog predsjednika. Nakon toga smo zamisli da se odmah izvede primopredaja – rekao je Miljenić u izjavi u Uredu izabranog predsjednika na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Što se tiče 39 pozvanih osoba na inauguraciju, rekao je, riječ je o tri kategorije.

– To su dužnosnici po funkcijama, predsjednik Vlade i uži kabinet Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora i Predsjedništvo Sabora, načelnik Glavnog stožera OS RH i predsjednik i suci Ustavnog suda, koji su dio ceremonije. Drugi dio je obitelj izabranog predsjednika Milanovića i treći je stožer, dakle ljudi koji su s njim prošli kampanju- rekao je Miljenić.

Pozvani su uzvanici po funkcijama, odnosno neće biti predsjednika stranaka, diplomata ni predstavnika crkve. Sve je, kaže Miljenić, napravljeno u dogovoru i konzultacijama s Uredom aktualne predsjednice.

Milanović će prisegu položiti pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem.

Aktualno
Hrvatska
Politika