Zlatko Dalić: Cilj je proći skupinu, pa reprizirati čaroliju iz Rusije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je gost intervjua tjedna na službenim stranicama Međunarodne nogometne federacije (FIFA) gdje se dotaknuo nadolazećeg Europskog prvenstva i nedavno završenih kvalifikacija, te se osvrnuo na srebro „vatrenih“ sa svjetskog prvenstva 2018. godine.

-Nije bilo lako, kao što nikada nije u kvalifikacijama, ali bili smo najbolji u ključnim trenucima, pokazali smo kvalitetu, karakter i timski duh ove reprezentacije i vjerujem da smo zaslužili osvojiti prvo mjesto u skupini – izjavio je Dalić te izrazio zadovoljstvo što su kroz kvalifikacije u reprezentaciju uveli dosta mladih, ambicioznih i talentiranih igrača poput Brekala, Vlašića i Petkovića.

Vatrene na europskoj smotri najboljih čekaju ogledi s Engleskom, Češkom i jednim pobjednikom kvalifikacijskog doigravanja, a cilj je jasan.

-Pogleda li se naš sastav u finalu Svjetskog prvenstva i na kraju kvalifikacija za EP, vide se značajne promjene. Nemamo iskustvo kao u Rusiji, ali u nekim smo segmentima možda još bolji. U teškoj smo skupini, no laganih skupina nema, a posebno će velik izazov biti dvoboj s Englezima koji imaju prednost domaćeg terena. Naš je cilj proći skupinu te potom reprizirati čaroliju iz Rusije- najavio je Dalić.

Hrvatski izbornik posebno je naglasio kako je Hrvatska kao finalist Svjetskog prvenstva postala poseban izazov svim suparnicima.

-Svakom je suparniku utakmica s Hrvatskom sada iznimno vrijedna, svi oni igraju vrlo energično i usredotočeno, željni pobijediti finalista Svjetskog prvenstva – istaknuo je izbornik.

Za kraj se osvrnuo i na nedostatak adekvatne nogometne infrastrukture u Hrvatskoj o kojoj se nakon Svjetskog prvenstva mnogo razgovaralo.

-Začuđujuće je što finalisti Svjetskog prvenstva nemaju jedan pristojan stadion u Zagrebu, glavnom gradu gdje igramo najviše utakmica. Nogometna nam je infrastruktura loša, sasvim ispod razine koju razina našeg nogometa zaslužuje – upozorio je izbornik.