“Želja” – u Mimari održana potpuno drugačija promocija knjige

knjiga želja

S obzirom da se radi o knjizi koja od početka ima sasvim novu priču, drugačija promocija zapravo ne iznenađuje. Što se sve događalo, kako je bilo i zašto svi očekuju što će se događati dalje?

Nataša Debeljak i Marina Kuleš, dvije mlade autorice iz Kutine, u ponedjeljak 10.6.2019. otkrile su da se upravo one nalaze iza pseudonima Mana Pass i knjige Želja o kojoj se već neko vrijeme priča. Cure su pokrenule profile na društvenim mrežama pod imenom Put rukopisa na kojima su prikazale cijeli put nastajanja knjige i to na jedan humorističan način koji je privukao veliku čitalačku publiku u kratko vrijeme.

Spajanje glazbe, vina i knjige

Promocije knjiga, kao i domaći autori općenito, na našem su tržištu često zanemarene. Nataša i Marina željele su to promijeniti i u tome su, prema reakcijama gostiju, uspjele. U centru grada u Café Gymnasium, održale su promociju pred 70 gostiju i to uz nastup klape i degustaciju vina. Klapa Mašklin izvela je nekoliko skladbi i uvela priču na najbolji način. Nakon njih Hrvoje Košutić iz moslavačke vinarije Košutić, predstavio je autohtonu moslavačku sortu Škrlet, Bijeli Pinot i Cabarnet Sauvignon koji su svi gosti imali priliku degustirati.

Poznata Alis Marić predstavila autorice  

Iako je ovo bilo tek treći put što se vidi s njima, Alis Marić imala je za cure nevjerojatne riječi hvale. Kao osoba koja je za kulturu čitanja u regiji napravila više nego itko drugi, Alis je Natašu i Marinu predstavila kao nešto stvarno novo i posebno na književnoj sceni.

Napomenula je koliko je cijela priča posebna, koliko je nevjerojatno da njih dvije zajedno pišu roman u kojem se uopće ne primijeti da su to radile dvije osobe, koliko je nevjerojatno da to rade uz sve svoje obveze i koliko pozitivne energije imaju da sve to odrađuju u rekordnom roku. Istaknula je da se njoj zbog obveza rijetko kada dogodi da jednu knjigu pročita u dva dana, ali da se upravo to dogodilo s romanom Želja, o kojem je već napisala i u svom poznatom blogu Čitaj knjigu.

Razrađeni veliki planovi za dalje

Nataša i Marina imaju u detalje razrađene planove za promociju knjige, sljedeće nastavke u serijalu i plasiranje na strano tržište. Odlučile su da neće stati dok od ovog ne naprave veliku priču. Trenutno snimaju audio izdanje knjige i pripremaju prijevod na engleski, a najavile su promocije knjige po cijeloj Hrvatskoj. Knjiga je dostupna online preko web stranice Naklade Ceres, a uskoro bi trebala biti i na policama knjižara.

 

Aktualno
Grad
Hrvatska
Kultura
Kutina
Sisačko-moslavačka županija