Želite donirati, ali se bojite prijevare? Donosimo rješenje

Pokrenuta je stranica Provjera.com
provjera

Pokrenuta je internetska stranica Provjera.com gdje svatko može provjeriti brojeve bankovnih računa organizacija i donatorske kampanje za stradale u potresu te kako se zaštititi od financijskih prijevara i lažnih kampanja, izvijestili su iz Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Cilj pokretanja takve stranice je informirati i zaštititi građane od prijevara, lažnih i neprovjerenih informacija i podataka, koji svakodnevno kolaju i kao takvi mogu prouzročiti štetne lančane reakcije, a služi i kao pomoć u sprečavanju financijskih prijevara tijekom prikupljanja internetskih donacija vezanih za potrese u Hrvatskoj.

Osim smjernica za provjeru izvora informacija te mjere predostrožnosti prilikom izvršavanja donatorskih uplata, na Provjeri.com se nalazi i popis provjerenih brojeva bankovnih računa organizacija te popis provjerenih donatorskih crowdfunding kampanja.

Stranica i sadržaji se stalno unapređuju uz pomoć volontera iz područja sigurnosti, marketinga i komunikacija, a dostupna je i na društvenim mrežama te se stalno ažurira s dostupnim informacijama nakon provjere.

– Solidarnost i podrška koju su građani Hrvatske pokazali nakon razornog potresa koji je pogodio područje Banovine nadahnuli su čitavu regiju, no u moru informacija koje svakodnevno kolaju česti su i neprovjereni, lažni podaci, čemu smo nastojali ‘doskočiti’ pokretanjem ove stranice, rekao je potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti i jedan od pokretača platforme Alen Delić uz napomenu da se na stranici ne promovira nijedna kampanja, nego im je želja da sve budu uspješne i pouzdane.

Aktualno
Hrvatska