Poznati dobitnici javnih priznanja

Zdravku Strižiću posthumno nagrada za životno djelo Sisačko-moslavačke županije

Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Županijske skupštine, 7. lipnja
županijska skupština SMŽ

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije na održanoj 25. sjednici donijela je odluke o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Sisačko-moslavačke županije.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena sisačkom novinaru i publicistu rodom iz Siska, Zdravku Strižiću, koji je kroz svoj bogat novinarski i publicistički rad gotovo do posljednjeg dana života izvještavao o svim važnim događajima iz područja gospodarstva, poduzetništva i obrtništva iz Sisačko-moslavačke županije.

Nagrada Sisačko-moslavačke županije za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Udruzi Lađarica Sisak, osvajačicama zlatnog odličja u 2023. godini, drugu godinu zaredom, na 10. Maratonu lađarica u Metkoviću.

Nagrada Sisačko-moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Branku Šubiću, petrinjskom ultramaratoncu i hrvatskom branitelju koji je osim višednevnih etapnih ultramaratona na području Republike Hrvatske, sudjelovao i u nizu jednodnevnih akcija humanitarnog karaktera te dao svoj doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije.

Nagrada Sisačko-moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Udruzi vinogradara i voćara Moslavine “Lujo Miklaužić” Kutina koja svojim radom te organizacijom manifestacije “Festival vina – MoslaVina” i izložbom vina izvornih hrvatskih sorti pruža potporu domaćim proizvođačima u promicanju ponude autohtonih sorti vina, jača suradnju unutar regije i umrežavanje turističkih dionika s ciljem kreiranja inovativnih turističkih sadržaja te doprinosi ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije.

Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Županijske skupštine, 7. lipnja.

Odluka o dodjeli bespovratnih potpora po projektu “Turizam plus”

Na današnjoj sjednici Županijska skupština usvojila je Odluku o dodjeli bespovratnih potpora po projektu “Turizam plus u Sisačko-moslavačkoj županiji” za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2024. godinu.

Projektom, za koji je u županijskom proračunu osigurano 160 tisuća eura, cilj je podići konkurentnost domaćih turističkih subjekata. Mjerom 1 kroz uvođenje dodatnih sadržaja povećat će se standard i kvaliteta turističke ponude postojećih turističkih subjekata, a Mjerom 2 povećat će se ulaganja u marketinške aktivnosti. Usvajanjem odluke, 13 turističkih subjekata s područja Sisačko-moslavačke županije koristit će bespovratne potpore ukupne vrijednosti 156.653 eura osigurane kroz Mjeru 1, odnosno 7 turističkih subjekata kroz Mjeru 2 koristit će bespovratne potpore ukupne vrijednosti 3.347 eura za promidžbu postojećih turističkih djelatnosti.

Po provođenju ovog projekta bit će postignuti zadani ciljevi u smislu povećanja standarda i kvalitete turističke ponude Sisačko-moslavačke županije, kao i bolje prepoznatljivosti postojećih turističkih subjekata. Turistička ponuda na području Sisačko-moslavačke županije bit će proširena s 4 hidromasažna bazena, 2 vanjska bazena, bazenom s liftom za invalide, 3 spa oaze i wellness zone, 3 saune, 3 hidromasažne kade što uključuje izgradnju i opremanje sunčališta, kupnju, izgradnju i opremanje glamping kućica s terasom, kupnju opreme za pametni fitness i DISC-golf te opremu za navedene bazene i saune.

Županijska skupština na današnjoj sjednici usvojila je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu, godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu, izvješće o radu i financijskom poslovanju Gradskih ljekarni Sisak za 2023. godinu te izvješće o radu Savjeta mladih Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu.

Aktualno
Politika
Sisačko-moslavačka županija