Zbog višestrukog kršenja samoizolacije završila u prisilnoj karanteni

Na području Vukovarsko-srijemske županije u protekla 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba pa je sada ukupno 36 oboljelih, a zbog višestrukog kršenja mjere samoizolacije jedna je žena završila u prisilnoj karanteni

Na području Vukovarsko-srijemske županije u protekla 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba pa je sada ukupno 36 oboljelih, a zbog višestrukog kršenja mjere samoizolacije jedna je žena završila u prisilnoj karanteni.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular rekao je da je tijekom produženog blagdanskog vikenda bilo 12 dojava o kršenju samoizolacije, a utvrđeno je da je samoizolaciju kršilo šest osoba. Za jednu žensku osobu utvrđeno je da je četiri puta kršila samoizolaciju pa će temeljem rješenja sanitarnog inspektora biti prisilno smještena u županijsku karantenu.

Osvrnuo se i na okupljanje građana na roštilju uz Bosut kod izletišta “Sopot” u Vinkovcima, u subotu 11. travnja, rekavši da su prilikom intervencije policijskim službenicima upućene prijetnje a bilo je i pokušaja fizičkog napada te su uz uporabu sredstava prisile dvije osobe privedene. Utvrđena im je prisutnost alkohola u krvi, predani su pritvorskom naredniku, a potom ih je sudac istrage saslušao te je jedna osoba puštena, a drugoj je određen istražni zatvor.

– Generalno, stanje sigurnosti tijekom produženog blagdanskog vikenda bilo je dobro, zaključio je Kapular.

Aktualno
Hrvatska