Završilo 26. izdanje Proljeća u Popovači

U organizaciji Tamburaškog orkestra “Ratimir Joža Prosoli” uspješno je održano 26. Proljeće u Popovači.

Ova smotra, koja prikazuje folklorno i orkestralno stvaralaštvo, osmišljena je s ciljem da zajednici predstavi tradicionalnu baštinu popovačkog kraja, a da se pri tome uključe svi uzrasti. Na Proljeću u Popovači godinama sudjeluju brojne gostujuće skupine folklora i orkestara sa svih krajeva Republike Hrvatske, ali i izvan granica zemlje.

Ovogodišnje Proljeće u Popovači otvorio je nastup dječje skupine Tamburaškog orkestra “Ratimir Joža Prosoli”, a tome je slijedio i nastup odraslih članova orkestra. Popovačkoj su se publici predstavili članovi Tamburaškog orkestra “Janko Stjepušin” iz Martinske Vesi, kao i članovi Tamburaškog kvarteta, Tamburaškog orkestra te Srednjoškolskog zbora sisačke Glazbene škole Frana Lhotke.

Dvodnevni program nastavio se u znaku folklorne baštine, odnosno nastupima članova Kulturno-umjetničkog društva “Jelenčanka” iz Gornje Jelenske i gostima iz Kulturno-umjetničkog društva “Sv. Ante” iz Drage, a publiku je oduševio cjelovečernji koncert Studentskog kulturno-umjetničkog društva Ivan Goran Kovačić.

Manifestacija je bila prilika Udruzi pčelara “Lipa”, “Popovački plet” i “Narodno tkivo i vezivo” da predstave svoje proizvode, dok je kruna programa bio koncert Tamburaškog sastava Ranom zorom na prostoru Trga II.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija