Završila kompletna obnova Srednje škole Viktorovac

To je najveća srednja škola u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja broji oko 500 učenika i zapošljava 65 radnika
IMG_9151

Župan Ivan Celjak sa suradnicima je posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne obnove škole koja osposobljava učenike u zanimanjima kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar.

– Obnovili smo i Srednju školu Viktorovac. To je najveća srednja škola u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja broji oko 500 učenika i zapošljava 65 radnika. 2021. godine obnovili smo sjeverozapadni dio škole, u vrijednosti od 185.000 eura i tako omogućili učenicima da neometano pohađaju nastavu. U prosincu (2022. godine) obnovili smo i drugi dio Srednje škole Viktorovac, u kojem se nalaze sportska dvorana, kabineti, multifunkcionalna dvorana, knjižnica s galerijom i sanitarni čvorovi. Vrlo smo zadovoljni što smo omogućili učenicima neometano pohađanje nastave na početku drugog polugodišta. Vrijednost ovih radova je 292.000 eura, rekao je ovom prigodom župan Ivan Celjak

Sanacija sjeverozapadnog dijela škole obuhvatila je ojačanje oštećenih temelja, zidova i stupova FRCM sustavom i torketiranjem, sanaciju svih pukotina na zidovima i stupovima, sanaciju oštećenih stropnih konstrukcija te izradu novih podnih konstrukcija u učionicama, kabinetima i dvorani, sanaciju sanitarnih čvorova te završne radove na estetskom uređenju obnovljenog dijela zgrade.

Ravnateljica Srednje škole Viktorovac Koraljka Porić vrlo je zadovoljna i provedbom i rezultatima ove obnove:

– Obnova nam znači jako puno, u prvom redu što je prepoznata potreba i što smo mi u par mjeseci doista počeli s normalnim radom, a drugo je značajno što ovo nisu samo kozmetički radovi, nego je zgrada veća. Sigurnost boravka u ovoj je školi puno veća, a naravno da je u jednom lijepom prostoru ugodnije raditi.

Njeno zadovoljstvo dijele i učenici, rekla je Nea Buinac, učenica 3. razreda, smjer Farmaceutski tehničar:

– Jako sam sretna što napokon imamo naš laboratorij u kojem se mogu odvijati vježbe i također sportska dvorana, jer smo se snalazili na različite načine.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak