Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije dva nova vozila

Djelatnici su preuzeli dva nova vozila ukupne vrijednosti gotovo 200 tisuća eura

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije preuzeli su u Karlovcu dva nova vozila, ukupne vrijednosti gotovo 200 tisuća eura, i sada ta županijska zdravstvena ustanova ima ukupno 14 vozila Hitne medicinske pomoći.

Vozila su osigurana krajem prosinca 2022., a od ukupnih sredstava za vozila Hitne pomoći od 1,488.150 kuna s porezom na dodanu vrijednost, Karlovačka županija je dala 1,314.250 kuna, a ostatak županijski Zavod za hitnu medicinu.

– Javna nabava je otvorena u lipnju prošle godine i odvijala se za nestabilnosti autoindustrije i problema s isporukom. Vozila ćemo koristiti za pružanje usluga u cijeloj županiji. Županijski Zavod za hitnu medicinu je završio 2022. s ovim strateškim projektom, i postali smo akreditirana ustanove te otvorili ispostavu u Vojniću, rekao je prilikom preuzimanja vozila Perica Vucelić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, poručivši da su vrlo zadovoljni.

Županica Martina Furdek Hajdin naglasila je kako je Karlovačka županija prostorno velika, ali rijetko naseljena pa je izazovno osigurati svima jednako kvalitetnu i jednako dostupnu skrb.

– Unazad pet godina osigurano je sedam vozila Hitne pomoći. Zavod djeluje financijski stabilno i nema problema s ekipiranošću jer redovito ulaže u kadar. Unazad pet godina u Zavod za hitnu medicinu Županija je uložila 1,033.000 eura, što su uglavnom decentralizirana sredstva, rekla je županica.

Naglasila je važnost otvaranja ispostave u Vojniću, mjestu u kojemu prevladava staro stanovništvo, a udaljeno od Karlovca. Ta je ispostava Zavoda za hitnu medicinu opravdala postojanje već u prvih šest mjeseci, jer je imala 480 intervencija, rekla je županica Furdek Hajdin. Najavila je i otvaranje ispostave u Ozlju te energetske obnove kompleksa Doma zdravlja Karlovac, što uključuje i prostore Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

– Kruna ulaganja u hitnu medicinu je projekt regionalnog edukacijskog simulacijskog centra koji ima svoju građevinsku dozvolu, a kojeg planiramo prijaviti na natječaj u sklopu prekogranične suradnje s Italijom i Slovenijom, rekla je karlovačka županica.

Zamjenik ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić podsjetio je da je cilj osigurati dostupnost, kvalitetnu i sigurnost hitne zdravstvene zaštite, a da se u Karlovačkoj županiji to i čini.

“Vaš Zavod ima brojne nacionalne instruktore, radi brojne edukacije i međunarodno je prepoznat”, poručio je Važanić.