Zatvorene tržnice, danas se uvodi zabrana napuštanja mjesta prebivališta

S obzirom na to da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja, Nacionalni stožer za civilnu zaštitu jučer je donio odluku o zatvaranju gradskih tržnica i svih objekta u sustavu tržnica.

– Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni od drugih, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Također, na jutrošnjoj konferenciji Stožera, ministar je potvrdio kako od danas na snagu stupa i odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

– Broj zaraženih raste, očekujemo daljnji rast, ovo su nužne mjere. Bitno je da su izuzeti iz toga oni koji su važni za promet i kretanje robe i opskrbe – dnevne migracije u bitnim službama: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, opskrbe plinom i strujom, izvješćivanje javnosti, hitna medicinska skrb, vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijima, kupnje hrane i ostalih potrepština, putovanje na i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti od kuće te žurne operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju bolesti, objasnio je Božinović te istaknuo kako će se za njih izdavati posebne propusnice.

Svaki put kad vidimo da se neka mjera krši, naglasio je ministar, donijet ćemo još strože mjere.