Zaražena trojica hrvatskih vojnika u Litvi, ukidaju se domaći letovi

Trojica pripadnika kontingenta Hrvatske vojske u Litvi su zaražena koronavirusom, a ukidaju se i svi komercijalni letovi unutar Hrvatske, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite

Trojica pripadnika kontingenta Hrvatske vojske u Litvi su zaražena koronavirusom, a ukidaju se i svi komercijalni letovi unutar Hrvatske, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

– Tri vojnika u Litvi imaju koronavirus, a 39 pripadnika kontingenta Hrvatske vojske je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati, rekao je savjetnik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga za zdravstvo, brigadni general Hrvatske vojske Boris Zdilar.

Komercijalni letovi unutar Hrvatske bit će ukinuti, najavio je u srijedu ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

– Međunarodni zračni promet je praktički stao, dok su komercijalni letovi unutar Hrvatske minimizirani, a idemo u smjeru zatvaranja komercijalnih linija. Zračne luke, osim dubrovačke, bit će otvorene za slučaj slijetanja koji su nužni, kazao je Božinović.

Podsjetio je da je dubrovačka zračna luka otprije zatvorena zbog pojave koronavirusa.

Aktualno
Hrvatska