Započinje izgradnja posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo

Danas je službeno obilježen početak radova na izgradnji posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo.

Podsjetimo, izgradnjom spomenutog centra nastoji se povećati atraktivnost lokacije Parka prirode Lonjsko polje i unaprijediti obrazovni kapacitet ciljanih skupina – lokalnog stanovništva, zaposlenika te ostalih relevantnih dionika na području Parka. Centar za posjetitelje u mjestu Osekovo obogatit će ovaj dragulj prirode novim info centrom, prezentacijskom dvoranom, edukativnim parkom, kao i mnogim novim turističkim, edukativnim i interaktivnim sadržajima. Sveukupno 50 novih sadržaja nadogradit će trenutnu ponudu Parka, a u te će se svrhe, također kreirati i novi turistički paketi.

Projekt će znatno utjecati na razvoj slabije razvijenog turizma na tom području, kao i na njegovo održivo korištenje, a za poboljšanje i očuvanje prirodnih vrijednosti te kulturne baštine, Javnoj ustanovi Park prirode Lonjsko polje dodijeljeno je gotovo 13 milijuna kuna EU potpora. Za upravljanje projektom odabrana je razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, a kraj radova predviđen je za srpanj 2020. godine.

Povelju o izgradnji postavili su danas sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec, kao i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, ravnatelj JU Park prirode Lonjsko polje Ivor Stanivuković te izaslanik predsjednika Sabora RH Stipe Sapina.

– Vjerujem da ćemo ovom izgradnjom dobiti veće mogućnosti i valorizaciju svega onoga što posjedujemo u Parku prirode Lonjsko polje, rekao je župan Ivo Žinić te napomenuo kako će ovo, također biti prilika za zapošljavanje u Osekovu i Popovači.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija