Započinje izgradnja mosta preko Jelenke

Realizacijom ovog projekta osigurat će se kvalitetnija povezanost nove škole, sportske dvorane i ostalih sadržaja u tom dijelu grada, sa samim centrom

Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji mosta preko vodotoka Jelenska, a riječ je o početnoj fazi realizacije projekta „Spojna cesta od Kolodvorske do Sisačke ulice“.

Za ovu je investiciju Grad ostvario i sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu od 150.000,00 kuna prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice 2021. godine.

– Grad Popovača ishodio je građevinsku dozvolu za navedeni projekt i očekuje nas postupak javne nabave odnosno izbor izvođača radova. S obzirom na to da se radi o investiciji od oko 2 milijuna kuna, pokušat ćemo pronaći i dodatne izvore financiranja kako bi se iduće  godine krenula izvoditi i zaključna faza odnosno dovršetak te spojne ceste od samog mosta, tj. od Kolodvorske do Sisačke ulice, obrazložio je gradonačelnik Mišković.

– Realizacijom ovog projekta osigurat će se kvalitetnija povezanost nove škole, sportske dvorane i ostalih sadržaja u tom dijelu grada, sa samim centrom. Očekivanom izgradnjom kružnog toka u sklopu najavljene rekonstrukcije Sisačke ulice uz izgradnju pješačko- biciklističke staze, uvelike će se poboljšati sigurnost prometa u središtu Popovače, nadodaje.