Započele su prijave za izbor ovogodišnje Vinske kraljice Sisačko-moslavačke županije

U cilju promocije vinarstva i vinogradarstva, Sisačko-moslavačka županija organizira tematsku manifestaciju “Izbor Vinske kraljice Sisačko-moslavačke županije 2019/2020”. Osim promidžbe lokalnih vina s naglaskom na autohtonu sortu škrlet na sajmovima i vinskim priredbama, cilj ovoga izbora je i prezentacija običaja te kulture Sisačko-moslavačke županije, čiji je stjegonoša upravo djevojka koja osvoji laskavu titulu Vinske kraljice.

Na natječaj se mogu prijaviti hrvatske državljanke između 18 i 28 godina, a za vrijeme obnašanja dužnosti, kao i na sam dan nominacije, moraju biti neudate. U suprotnom, njezinu titulu preuzima Prva pratilja.

Nakon uspješne prijave, kandidatkinjama slijedi predstavljanje pred Ocjenjivačkim sudom te natjecanje koje se sastoji od pismene i usmene provjere znanja, kao i praktičnog dijela, odnosno poznavanja vina i jela Sisačko-moslavačke županije sa serviranjem i sljubljivanjem, tradicije vinogradarstva i vinarstva, običaja i opće kulture.

Izbor za Vinsku kraljicu održava se 5. rujna s početkom u 16 sati u prostorijama Vinske kuće Kašner, dok je sama krunidba pobjednice predviđena na dan otvaranja ovogodišnjih “Voloderskih jeseni”.

Potrebni formulari, kao i ostali detalji vezani uz prijavu buduće Vinske kraljice, mogu se pronaći na poveznici.