Zabilježeno 29 novih kršenja samoizolacije, zabranu rada nije poštivalo 45 ugostiteljskih objekata

U posljednja 24 sata policija je zaprimila 86 dojava o kršenjima samoizolacije, izvijestio je ministar Davor Božinović istaknuvši kako je kod 45 ugostiteljskih objekata u RH utvrđeno kršenje zabrane rada

POOL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite izvijestio je kako je u posljednja 24 sata policija zaprimila 86 dojava o kršenjima samoizolacije, od čega je ono utvrđeno u 29 slučajeva te je o tome obaviješten Državni inspektorat.

– To je ukupno 3 746 dojava, od čega je utvrđeno kršenje samoizolacije kod 1 053 osobe, istaknuo je Božinović, osvrnuvši se na trenutno stanje oboljelih u žurnim službama.

Tako u redovima policije ima 13 oboljelih, dok je 156 policajaca u samoizolaciji te njih 91 koji su izašli iz nje. Crveni križ ima 4 djelatnika u samoizolaciji, od kojih je jedan izašao; Hrvatska vatrogasna zajednica ima 3 oboljela i 25 u samoizolaciji; HGSS ima 9 članova u samoizolaciji i 17 koji su izašli iz nje. Oružane snage imaju 8 oboljelih, 99 u samoizolaciji i 102 izašlih; Ministarstvo obrane ima 1 oboljelu osobu i 1 u samoizolaciju, dok Državni inspektorat ima 2 oboljele osobe.

Ministar Božinović izvijestio je i o trenutnom stanju što se tiče kršenja zabrane rada.

– Od dana kad je Stožer donio odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini i uslužnih djelatnosti, zabilježeno je 45 kršenja kada govorimo o ugostiteljskim lokalima – po jedan u policijskim upravama karlovačkoj i koprivničko-križevačkoj, po dva u krapinsko-zagorskoj i ličko-senjskoj, tri u vukovarsko-srijemskoj, šest u varaždinskoj i zadarskoj, deset u zagrebačkoj i četrnaest u splitsko-dalmatinskoj.