Za zaštitne maske Vlada izdvojila gotovo 19 milijuna kuna iz proračunske zalihe

Za nabavu zaštitnih maski za potrebe sprečavanja širenja koronavirusa, Vlada je izdvojila 18,9 milijuna kuna iz proračunske zalihe državnog proračuna. Odluku o odobrenju novčanih sredstava na teret proračunske zalihe Vlada je donijela jučer na telefonskoj sjednici.

– Ministarstvo financija primilo je zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kojim se traži da se na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. odobre sredstva u iznosu od 18.937.500,00 kuna za isplatu predujma društvu “Medical and pharm trading” d.o.o. za nabavu zaštitnih maski za potrebe sprečavanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, stoji u priopćenju Vlade.

Sukladno Odluci o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera zaštite zdravlja i jačanja nadzora nad širenjem virusa COVID-19 koju je Vlada donijela na sjednici održanoj 17. ožujka, nabava tražene robe obavljat će se na teret sredstava državnog proračuna za 2020.