Za vikend javnozdravstvena akcija “Lov na Tihog ubojicu” za stanovnike petrinjskih kontejnerskih naselja

Svi zainteresirani trebaju se prijaviti do četvrtka
hipertenzija krvni tlak

Hrvatska liga za hipertenziju u suradnji s Gradom Petrinjom organizira javnozdravstvenu akciju pod nazivom “Lov na Tihog ubojicu” s ciljem edukacije i podizanja društvene svijesti o ovoj bolesti.

Akcija u Petrinji provest će se za sve stradalnike potresa koji su smješteni u kontejnerskim naseljima na Sajmištu, Mošćenici i Prnjavoru Čuntićkom, u petak (13. svibnja) i subotu (14. svibnja) s početkom u 9 sati u objektu Ekološkog centra “Vrata Zrinske gore” u Prnjavoru Čuntićkom. Grad Petrinja će svim sudionicima osigurati prijevoz od Petrinje i Mošćenice do Prnjavora Čuntićkog prema rasporedu koji će dogovoriti s liječnicima.

Akciju provode liječnici, medicinske sestre, ljekarnici, nutricionisti, studenti medicine, učenici srednjih medicinskih škola i kineziolozi koji sa sudionicima obavljaju razgovor kako bi se dobili podaci o njihovom kardiovaskularnom riziku, mjeri im se krvni tlak, centralni tlak, određuje krutost velikih krvnih žila, provode mjerenja na metaboličkoj vagi, snima EKG i UZV štitnjače. Također se organiziraju i radionice mentalnog zdravlja i radionice za trudnice te se provode praktične radionice o zdravom životu.

Za svakog pojedinca pregled traje dva sata i nakon što nalazi budu gotovi sudionici s njima mogu otići svojim liječnicima obiteljske medicine. Ako se nekome utvrdi potrebna dodatna obrada ili liječenje, bit će zbrinuti bilo u Zagrebu ili Sisku.

Svi zainteresirani mogu se do četvrtka (12. svibnja) prijaviti na broj 099/467-2988.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija