Za obnovu dionice Mala Ludina-Kompator-Mustafina Klada 10 milijuna kuna

Očekivani početak radova je srpanj 2022. godine, a završetak travanj 2023. godine
velika ludina cesta

U prostoru Općine Velika Ludina potpisan je ugovor o zajedničkom financiranju radova na cestovnoj infrastrukturi. Ugovor o izvanrednom održavanju kolničkog zastora županijske ceste Ž3130 potpisali su načelnik Dražen Pavlović i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina.

Inače, obnavlja se dionica Mala Ludina-Kompator-Mustafina Klada, obuhvaćeno je 9100 metara ceste, dok je vrijednost radova 10 milijuna kuna. Očekivani početak radova je srpanj 2022. godine, a završetak radova travanj 2023. godine.

Potpisivanju su nazočili sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i saborska zastupnica Marijana Petir koja je inicirala uključivanje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Tako će od ukupnog iznosa Velika Ludina izdvojiti 2 milijuna kuna, ŽUC 2 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, a 6 milijuna kuna su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon potpisivanja ugovora, župan je također sa suradnicima obišao prometnicu na kojoj će se odvijati radovi te se sastao s voćarima i upoznao se s izazovima na koje nailaze, a izvijestio ih je o mjerama u resoru poljoprivrede koje je Županija pokrenula.

Hrvatska
Općina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Velika Ludina