Za izgradnju dječjeg vrtića Stribor, Novskoj dodijeljeno 500 tisuća kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jučer je u hotelu Sheraton u Zagrebu, uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima za 2019. godinu.

– S ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, Ministarstvo je u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1.500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Programi će se i dalje nastaviti u skladu s osiguranim sredstvima i obuhvatit će pripremu projekata za novo proračunsko razdoblje 2021.-2027., istaknula je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, među kojima se našao i projekt Grada Novske.  Riječ je o izgradnji dječjeg vrtića “Stribor” na Ukladama za kojeg su Gradu dodijeljena sredstva u iznosu od 500 tisuća kuna. Ovaj vrijedan Ugovor s ministricom Žalac potpisala je zamjenica gradonačelnika Grada Novske Marija Kušmiš.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija