Vrijednim donacijama Pliva nastoji olakšati borbu protiv koronavirusa

Pliva je zdravstvenom sustavu donirala lijekove za liječenje najtežih pacijenata te dodatne količine dezinficijensa za povećavanje sigurnosti pacijenata i svih zdravstvenih djelatnika

Žarko Bašić/PIXSELL

Farmaceutska kompanija Pliva donirala je zdravstvenom sustavu lijekove azitromicin i hidroksiklorokin za liječenje najtežih pacijenata te dodatne količine dezinficijensa za povećavanje sigurnosti pacijenata i svih zdravstvenih djelatnika.

– Ponosni smo što na ovaj način možemo dati doprinos borbi protiv COVIDA-19 te liječnicima, drugim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima nadležnih službi olakšati svakodnevno obavljanje posla, rekao je predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan, izrazivši nadu da će donirana sredstva doprinijeti očuvanju i unapređenju zdravlja populacije. Također, kompanija je donirala dezinficijense brojnim službama koje doprinose borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj, poput Crvenog križa i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” za što bolju zaštitu tijekom provođenja svakodnevnih aktivnosti.

Otvorila je i zaseban bankovni račun namijenjen uplatama Plivinih zaposlenika za borbu protiv koronavirusa. Njezini su zaposlenici, uz pomoć same Plive i članova Plivinog sportskog društva, prikupili 150.000 kuna i uplatili ih kao doprinos nacionalnoj borbi protiv tog virusa.

Ukupna vrijednost prikupljenih i doniranih sredstava doseže milijun kuna. Također, Pliva je istaknula da su neki zaposlenici odlučili volontirati kako bi pomogli onima kojima je potrebna dodatna pomoć.

– Želimo iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svima onima koji u ovom trenutku brinu za naše zdravlje i sigurnost – svim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima nadležnih službi koji svojim radom čine sve kako bi zaštitili nas i naše zdravlje te nam omogućili da što prije zajedno izađemo iz ove situacije kao pobjednici, stoji u priopćenju.