Vozni park Auto prometa Sisak u potpunosti je obnovljen

U Sisak je stiglo 20 novih autobusa vrijednih preko 22 milijuna kuna, osiguranih većinskim dijelom iz Europske unije kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija te gotovo 3.5 milijuna kuna iz državnog proračuna RH.

Dolaskom novih vozila u potpunosti je obnovljen vozni park Auto prometa Sisak, kao rezultat dvogodišnje suradnje između spomenute tvrtke, Grada Siska te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

– Još prije tri godine krenuli smo s nabavom 15 novih autobusa kreditom EBRD-a kada još bespovratna sredstva iz EU nisu postojala. Čim je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture raspisalo natječaj bili smo među prvima koji su predali dokumentaciju i među prvima koji su zahvaljujući tvrtki Autobus d.o.o. i dobili autobuse. Veselimo se također najavi iz Ministarstva o novim natječajima za električne autobuse i već vrijedno radimo na dokumentaciji, poručila je gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček.

Od početka godine, usluge Auto prometa Sisak koristilo je više od 700 tisuća putnika, dok potpuna zamjena voznog parka ima za cilj povećati mobilnost građana, osigurati zavidnu razinu kvalitete javnog prijevoza te smanjiti negativni utjecaj na okoliš. U budućnosti se nadaju mogućem uređenju autobusnih stanica i nadstrešnica, a za nekoliko tjedana u gradu će se postaviti prvi informativni displayji za putnike. Također, nedavno je u vlasništvo Auto prometa vraćena Mototehna, na čijoj se lokaciji planira izgradnja zgrade Centra dijeljenih usluga, gdje će se uz Auto promet smjestiti Gospodarenje otpadom Sisak i Komunalac.

 

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak