VOZAČI OPREZ – počinje nova školska godina

Posljednji je dan ljetnih praznika i vjerujemo kako mnogi školarci s nestrpljenjem očekuju početak nove školske godine. Također, za jedan dio njih, ponedjeljak će biti poseban jer će po prvi puta sjesti u školske klupe i otvoriti novo životno poglavlje. Naposljetku, kako su to znale govoriti naše bake “od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba”.

Nažalost, posljednjih godina svjedočimo drastičnom opadanju broja učenika upisanih u naše škole, zato ih je potrebno čuvati kao kap kiše na dlanu i učiniti sve što je u našoj moći da im olakšamo taj prijelaz. Imajmo na umu, da je ovo razdoblje najstresnije upravo za prvašiće, koji se do sada nisu na takav način odvajali od roditelja i trebat će im vremena da se prilagode na novu sredinu, ali i na zahtjeve koje ona stavlja pred njih.

Ovim putem ponajprije želimo apelirati svim vozačima, da u ponedjeljak budu posebno oprezni. Imajte strpljenja i nemojte im zamjerati ako ponekad zanemare prometna pravila, jer ste i sami bili u njihovim cipelama i znate kako je to kada vas ponese igra. Bez obzira na posao i obveze, držite oči otvorene i na leđima, kako bi im ovaj, ali i svaki drugi dan njihovog školovanja, ostao u sjećanju kao jedna lijepa i nezaboravna avantura.