Voloder dobio Park Damira Kumpara

Riječ je o inicijativi Mjesnog odbora Voloder kroz koju ovo naselje želi izraziti zahvalu i počast sumještaninu
gradsko vijeće grada popovače

Popovački vijećnici jučer su održali 13. sjednicu, na kojoj je jednoglasno usvojena odluka o imenovanju parka u središtu naselja Voloder Parkom Damira Kumpara.

Kako je izvijestio gradonačelnik Josip Mišković, riječ je o inicijativi Mjesnog odbora Voloder kroz koju ovo naselje želi izraziti zahvalu i počast sumještaninu, hrvatskom branitelju koji je svoj život položio za slobodu Hrvatske prvog dana vojno-redarstvene operacije Oluja.

Jednoglasno je usvojena i odluka o proglašenju statusa nerazvrstane ceste, javnog dobra u općoj uporabi za nerazvrstanu cestu Mučnjakova ulica temeljem koje će se provesti postupak upisa u zemljišnu knjigu ceste te se uskladiti stvarno stanje na terenu s onim evidentiranim u katastru.

Dnevni red 13. sjednice obuhvatio je i izvješće o radu Vatrogasne zajednice za 2021. godinu.

– Zajednica obuhvaća 14 dobrovoljnih društava među kojima su tri stožerna društva – Popovača, Stružec i Donja Gračenica. Tijekom prošle godine bilježimo 95 intervencija što predstavlja značajan porast u odnosu na prethodna razdoblja kada ih je bilo 65- 70. Osim požara i tehničkih intervencija, naši su vatrogasci bili snažno angažirani i u okviru aktivnosti vezanih za sanaciju posljedica od potresa, temeljem kojih su stožerna društva stekla pravo na opremu vrijednu 300.000 kuna financiranu iz EU Fondova, izvijestio je vijećnike zapovjednik Vatrogasne zajednice Branko Tišljar dodajući da je lani popovačka Vatrogasna zajednica nabavila četiri nova te jedno rabljeno vatrogasno vozilo novijeg godišta.

Kako je također najavio, krajem ove godine u planu je nabava jednog kombiniranog vatrogasnog vozila za potrebe zamjene dotrajalog navalnog vozila DVD-a Popovača. U okviru podnošenja Financijskog izvješća za 2021., istaknuto je da su prihodi Zajednice iznosili 1.249.887,57, a rashodi 1.311.487,44 kuna.

Izvješće o radu Vatrogasne zajednice za prošlu godinu nije podržano od strane vijećnika HDZ-a koji su poslovanje Zajednice ocijenili netransparentnim te zatražili pismeno očitovanje o iznosima raspodjele sredstava po društvima.

S njima se nije složio vijećnik SDP-a Rizo Mešić izvijestivši kako se sve odluke koje se tiču financiranja, donose na predsjedništvu Zajednice kojeg čine predsjednici svih društava u njezinu sastavu. Izvješće je stoga usvojeno s osam glasova za i pet protiv.

Grad
Hrvatska
Politika
Popovača
Sisačko-moslavačka županija