VODSTVO LIPOVICE PORUČUJE: Reorganizacija je bila nužna, planiraju se nova zapošljavanja

Lipovica je u zadnjih 10 godina poslovala s gubicima, a u istom su se razdoblju zapošljavali radnici iako za njima nije bilo potrebe
lipovica vodstvo

Na zahtjev predstavnika tvrtke Lipovica u Gradskoj upravi održan je još jedan sastanak o stanju navedene tvrtke, a kojem su uz gradonačelnika Josipa Miškovića nazočili predstavnici vlasnika Marijo Bucina i Narcisa Huljev te predstavnik sindikata Ivan Marušić.

Na sastanku s predstavnicima vlasnika Lipovice dostavljeni su podaci iz kojih je vidljivo da je tvrtka Lipovica u zadnjih 10 godina poslovala loše te je smanjivala temeljni kapital, odnosno poslovala je s gubicima. S druge strane u tom su se razdoblju zapošljavali radnici iako za iste nije bilo potrebe, što ukazuje na izuzetno loše vođenje, čime bi u vrlo kratkom roku ista morala pokrenuti stečajni postupak, a koji je spriječen prodajom.

Sukladno svemu navedenom, predstavnici Lipovice ističu kako je nužna bila reorganizacija, smanjenje radnika, promjena proizvodnog procesa pogotovo jer u budućnosti žele da ovo bude profitabilna tvrtka. Smanjenje radnika u ovom je slučaju samo ispravak lošeg zapošljavanja u prošlosti, a nakon uvođenja novih procesa, Lipovica shodno tomu planira i nova zapošljavanja.

Osim toga, naglašeno je i da novi vlasnik Lipovice postupa sukladno Zakonu o radu te da će poštovati sva prava radnika, ali nažalost dio ljudi mora napustiti tvrtku, pri čemu je zatraženo razumijevanje i podrška lokalne samouprave.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija