Vlada na tragu pokretanja ekonomije

Vlada RH promišlja kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti i ponovno aktivirati ekonomiju, a tome će riječ dati struka, kazao je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović

POOL

Vlada RH promišlja kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti i ponovno aktivirati ekonomiju, a tome će riječ dati struka, kazao je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Hrvatska ima strategiju koja je pokazala vrlo dobre rezultate i nije brzala s nikakvim datumima, jer danas reći da ćete s nečim početi 11. svibnja nije dobro. Vlada promišlja kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti i o tome će riječ dati struka. Više puta je naglašeno da će Vlada izaći s jednim hodogramom i na sjednici u četvrtak će biti riječi na tom tragu. Potpuno nam je jasno da će se ići u ekonomsku aktivaciju, kazao je.

Božinović se osvrnuo i na ukidanje e-Propusnica za putovanja unutar županija.

– Cilj sustava je bio usporavanje kretanja na području Hrvatske i ta odluka je imala vrlo veliku ulogu u sprečavanju širenja epidemije. Ne smijemo dopustiti da nas virus nadmudri i vrati na staro. Pozivamo građana da i dalje budu racionalni te da i nadalje mjesto stanovanja napuštaju samo u slučaju potrebe. Glavno pravilo je i dalje ostani doma, poručio je te nadodao:

– Već smo zatražili od svih županijskih stožera da vrlo pomno prate situaciju i da vrlo brzo reagiraju kod svake zaraze jer od kvalitete njihovih reakcije ovisi krivulja.