Više od 5 milijuna kuna za izgradnju popovačke tržnice

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je Gradu Popovači potporu u iznosu više od 5 milijuna kuna.

Riječ je projektu rekonstrukcije dijela zgrade, izgradnju nadstrešnice i izvedbu platoa otvorenog dijela tržnice u Popovači, koji je Grad aplicirao na natječaj tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske”. Nastavno, Grad je ostvario pravo na bespovratna sredstva u vrijednosti 5.123.787,50 kuna.

– Opći cilj projekta je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnoj sredini, doprinos atraktivnosti ruralnog područja i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno-ekonomske održivosti. Specifični cilj projekta je unapređenje društvene infrastrukture i dostupnosti osnovnih usluga na području grada Popovače kroz ulaganja u rekonstrukciju dijela zgrade, izgradnju nadstrešnice i izvedbu platoa otvorenog dijela tržnice, objasnio je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković prilikom potpisivanja ugovora.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija